Nina Hogenboom

Nina Hogenboom
eigenaar Media Kinderopvang

Aanvankelijk was Nina werkzaam bij een orthopedagogisch kinderdagcentrum en volgde ze daarnaast een opleiding management en bedrijfskunde. In 2005 is ze eigenaar geworden van Media Kinderopvang, die in 1987 als de Stichting Kinderdagverblijf Omroep in het leven is geroepen door het bestuur van een aantal televisieomroepen en het Muziekcentrum van de Omroep. De zelfstandige onderneming Media Kinderopvang runt de vestigingen Villa Kakelbont op de Jacobus Pennweg en Studio Kakelbont op het Media Park in Hilversum.

Ze is trots op de twee vestigingen die ieder drie baby-dreumesgroepen en twee peutergroepen tellen. 'We beschikken over een mooie mix van oudere en jongere groepsleidsters, die onderling uitstekend samenwerken,' vertelt ze. 'We vernieuwen ons personeel niet continue vanwege de kosten, maar varen op de jarenlange ervaring en expertise van ons team. En met succes: er zijn zelfs stagiaires die zich aanmelden omdat ze zelf als peuter op ons kinderdagverblijf zaten. Je ziet de generaties elkaar opvolgen en dat is heel bijzonder.'

Maar er zijn meer kwaliteiten waarmee de twee 'Kakelbont'-dagverblijven zich op de kaart hebben gezet: er zijn korte lijntjes met de ouders en het pedagogisch beleid wordt op basis van door de groepsleidsters zelf ontwikkelde thema's samengesteld, waardoor er sprake is van een 'groeiend' beleid.

En er is een primeur: vanaf januari 2015 zijn Villa Kakelbont en Studio Kakelbont de eerste in Hilversum die passende kinderopvang aanbieden. 'Kijk, ik wil niet selecteren aan de voordeur, vandaar dat het anders moet kunnen voor kinderen met een beperking,' merkt Hogenboom op. 'Het streven is om een nieuwe groep toe te voegen, die een veilige basis is voor het jonge kind met welke beperking dan ook. Vervolgens kunnen ze samen spelen met de andere kinderen. Die gedoseerde uitwisseling willen we bewerkstelligen.'

Nina woont in Vijfhuizen en heeft als favoriete sporten hardlopen en roeien.

Esther Koopman

Esther Koopman
Pedagogisch Medewerker
Media Kinderopvang

Ik ben Esther Koopman, moeder van twee jongens Bas 14 en Tijs 12, en ik woon samen in Soest. Ik werk al meer dan 20 jaar in de kinderopvang, zowel op het kinderdagverblijf als op de BSO.
In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit en zijn we dan ook regelmatig op Texel te vinden samen met onze eigenwijze Beagle Lowie.
Ook al werk ik al zolang in de kinderopvang ik blijf genieten van die kleine kruimeltjes. 
Ik ben spontaan, creatief, energievol en toegankelijk. Over het algemeen weten kinderen me dan ook makkelijk te 'vinden'.

Maringa de Graaff

Maringa de Graaff
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

In 2001 begon Maringa als leidster bij een baby-dreumesgroep in de Villa om vervolgens een peutergroep te begeleiden. Ze beschrijft Villa Kakelbont als 'een unieke locatie met veel sfeer en mogelijkheden.' 'In het bijzonder de tuin is een grote verrijking. Daarnaast betekent de Villa voor mij persoonlijk ook het werken in een goed team. De pedagogische en creatieve aspecten van het werk dagen me iedere dag weer uit.'

Maringa woont samen met Willem en is moeder van Anne en Floortje. Haar hobby's zijn haar dochters.
Ze is een fanatiek hardloopster die zowel in de Villa als haar eigen huis haar creatieve inslag toont.

Melanie Heerschop

Melanie Heerschop
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Ik ben Melanie Heerschop. Vanaf jongs af aan wist Melanie al dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze wist al gauw dat het de kinderopvang zou worden. 
Na het afronden van haar opleiding, is ze een jaartje gastouder geweest voordat ze bij Media Kinderopvang kwam werken. In het begin heeft ze als invalkracht overal gestaan zowel de Villa als de Studio en baby- en peutergroepen. 
Binnenkort gaat Melanie werken op de Villa bij de Pippi’s, ze heeft daar erg veel zin in! 
De pedagogische visie bij Media Kinderopvang vind ze erg fijn om mee te werken. “De kinderen staan centraal en de kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Ieder kind is uniek! “
Melanie houdt van lezen en koken.

Petra van den Bogaard

Petra van den Bogaard
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Al zo’n 23 jaar is Petra werkzaam in de kinderopvang. Zij is begonnen als baby leidster op “Villa Kakelbont”. Na 8 jaar daar te hebben gewerkt is zij bij de Villa gestopt omdat ze met haar gezin naar Aruba verhuisden. Na twee jaar keerden zij terug naar Nederland en is Petra thuis als gastouder gaan werken.
Dertien jaar heeft Petra met liefde en plezier thuis kinderen opgevangen, maar nu haar jongste zoon op het voortgezet onderwijs zit en de kans voorbij kwam om weer bij de Media Kinderopvang te kunnen werken, hoefde zij daar niet lang over na te denken. Zij wordt invalkracht voor de babygroepen bij zowel de Studio als de Villa.
Petra vindt het leuk om de afwisseling te zien op de groepen en de kindjes te leren kennen, met ze te spelen en liedjes te zingen en ze goed te verzorgen.

Petra is getrouwd met Alexander en moeder van twee zonen, Kevin en Patrick. Ze vindt het heerlijk om als gezin erop uit te trekken. Wandelend, fietsend of met de auto.

Tamara Kragten

Tamara Kragten
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

In 2011 ben ik begonnen als stagiaire op de villa, daarna ben ik gevraagd of ik nog een jaar op Studio stage wilde lopen. Ik vond dit een hele leuke tijd waardoor ik ook blij was toen ik een aantal jaar later gebeld werd met de vraag of ik als invalkracht aan de slag wilde gaan!
Nu werk ik vooral op de babygroep en val af en toe in op een peutergroep. Ik vind beide groepen erg leuk, vind het heerlijk om met de kinderen te knuffelen, kletsen, boekjes te lezen en liedjes te zingen. Ik ben een bezige bij die niet graag stil zit.

Ineke Wesselink

Ineke Wesselink
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Van 2007 – 2012 heeft Ineke met veel plezier als baby/dreumesleidster op Villa en Studio Kakelbont gewerkt. In 2012 maakt zij een uitdagende uitstap naar Villa OKI in Bussum waar zij, samen met haar man Gerard, een gezin runt als Zorgechtpaar in een huis met 8 jonge mensen met een verstandelijke beperking. Na 5 mooie maar zeer intensieve jaren besluiten zij er na deze periode mee te stoppen.
Haar hart maakte een sprongetje bij de gedachte aan een “come back” bij Media Kinderopvang. De warmte, huiselijke en familiaire sfeer zijn uniek. Ineke vind het belangrijk dat er een veilige basis is voor ieder kind, het “tweede thuis” gevoel, wat zowel voor de leidsters als voor de kinderen geldt. Ineke werkt sinds 1 maart 2018 bij de Regisseurtjes op Studio Kakelbont. “Wat een voorrecht als ouders hun kind aan je toevertrouwen!” zegt Ineke.
In 2007 haalt Ineke haar SPW-4 diploma en is dan een Oma met een SPW-diploma, want in dat jaar wordt haar eerste van inmiddels drie kleinzonen geboren. Ineke woont in Huizen met Gerard waar ze 37 jaar mee getrouwd is en genieten samen van het leven met kinderen en kleinkinderen en het hebben van weer meer vrije tijd.

Rika Hoolwerf

Rika Hoolwerf
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Het werken met kinderen was voor Rika van jongsafaan het allermooiste wat ze zich kon wensen. Aanvankelijk was ze werkzaam als invalkracht bij de baby- en peutergroepen in de Villa om vervolgens na het behalen van haar diploma SPW-3 als vaste kracht leiding te geven aan De Pippi's, een baby-dreumesgroep. 'Dagelijks ervaar ik hoeveel energie ik krijg wanneer ik bij het binnenkomen al die enthousiaste snoetjes zie stralen,' vertelt ze. 'Het fijne aan deze kinderopvang is de saamhorigheid; het voelt als een familiebedrijf.'

'De pedagogische visie van Villa Kakelbont helpt kinderen te laten ontwikkelen in hun eigen tempo. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich er veilig en vertrouwd voelen. We proberen spelenderwijs de kinderen op hun eigen manier de wereld te laten ontdekken. Zo zien we bijvoorbeeld aan tafel hoe snel kinderen van elkaar kunnen leren.'

Rika is gehuwd, moeder van drie kinderen en oma van twee kleinkinderen, die allebei de Studio bezoeken.
Ze skiet graag en doet veel leuke dingen met haar kleinkinderen zoals koekjes en pizza bakken.

Jolanda Balk

Jolanda Balk
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Sinds 2001 is Jolanda verbonden aan de Villa, waar ze direct na haar opleiding is komen werken. Aanvankelijk bij de baby-dreumesgroep, vervolgens bij de peutergroep. 'Nog steeds vind ik het erg leuk om in dit hechte team te werken,' merkt ze op. 'Ik vind het een eer om deel uit te maken van de opvoeding van de kinderen en om hen voor te bereiden op de basisschool.'

Jolanda is gehuwd met Gerlof en moeder van Stijn en Lisa, die allebei Media Kinderopvang hebben bezocht.

Mirjam Dekker

Mirjam Dekker
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

In 2002 is Mirjam begonnen als Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang. Sinds 2010 is ze werkzaam in de Villa. "Media Kinderopvang biedt opvang zoals deze bedoeld is: met liefde voor de kinderen en passie voor het vak,' merkt ze op. 'Wanneer de kinderen een fijne dag hebben, heb ik dat ook. Door dit uitgangspunt voelen ouders aan dat ze hun kostbaarste 'bezit' met een gerust hart achter kunnen laten. Een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen vind ik het mooiste wat er is, gebaseerd op mijn motto: rust, reinheid, regelmaat en respect.'

Mirjam woont samen met haar vriend en hun jonge katjes Coco en Lilly in De Meern.

Lonneke Drijver

Lonneke Drijver
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Lonneke is vanaf haar 19de met veel plezier in de kinderopvang werkzaam en een van de pijlers van Media Kinderopvang. Ze volgde de opleiding MBO Agogisch Werk en wist al snel dat ze het beste op haar plek is bij de 'verzorgende groepen': van baby's van enkele maanden oud tot de tweejarigen. 'Met deze jonge kinderen heb je telkens weer die overweldigende ervaring van een persoonlijkheid, die zich aan het ontwikkelen is.'

Ze maakt zich sterk om 'telkens weer het beste voor de kinderen te kunnen brengen.' 'We verzorgen niet alleen, maar we monitoren ook de vooruitgang,' stelt ze. 'In overleg met de ouders bepalen we de beste verzorging en stimulering voor de kinderen. Om deze reden heb ik gekozen voor een kleinschalige kinderopvang, waar de belangen van het kind vooropstaan en waar ik met een hecht team samenwerk.'

Lonneke is gehuwd en moeder van een dochter en een zoon.
Ze geniet ervan om met haar gezin mooie reizen te maken.

Carla Hemmers

Carla Hemmers
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Sinds 1996 is Carla werkzaam in de kinderopvang en sinds 2008 in de Villa. 'Ik geniet van de interactie met de kinderen en vind het mooi om hen te mogen volgen en te ondersteunen tijdens hun ontwikkeling,' merkt ze op. 'Ik ben erg blij dat ik in de Villa werk: met lieve kinderen, ouders en collega's en in een huiselijke sfeer. Het is een heel bijzondere plek.'

Carla woont samen met haar vriend en dochtertje Liv in Hilversum.
Liv bezoekt één dag per week de peutergroep van Media Kinderopvang.

Joke Koerselman

Joke Koerselman
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

In 1998 begon Joke als invalkracht bij de baby-dreumesgroep op de Villa, waarna ze na een jaar een vast contract aangeboden kreeg. In 2007 stapte ze over naar de peutergroep. 'Iedere dag ervaar ik het werk als een feestje en geniet ik er erg van wanneer ik binnenkom en al die vrolijke gezichtjes zie en soms een knuffel krijg.'

'Ik vind het nog steeds erg leuk om samen met de kinderen dingen te ontdekken die hen bezighouden. Ik geniet ervan om te zien hoe leergierig de kinderen zijn en daar dan op in te spelen. Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen met elkaar omgaan en dat de oudere kinderen de nieuwe kinderen graag willen helpen, al is het maar even om hun jas van de kapstok te pakken.'

Joke is gehuwd en moeder van Ilonka, die Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool in Utrecht studeert.

Christel Resida

Christel Resida
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Een kleine tien jaar is Christel werkzaam in de kinderopvang en sinds de zomer van 2010 bij Media Kinderopvang. Ze begon als groepsleidster in de Villa en is nu de leidster bij De Spotlights in de Studio, een baby-dreumesgroep van 0 tot en met 2 jaar. 'Bij deze leeftijdsgroep ligt echt mijn hart,' vertelt ze. 'Het verzorgen van baby's en hen zien opgroeien tot tweejarige dreumesen is heel bijzonder.'

'Naast de verzorging geniet ik van alle andere activiteiten zoals samen buitenspelen, knutselen en zingen naast de gezamenlijke eet- en drinkmomenten, waarbij ook de allerkleinsten worden betrokken. Het geeft me energie wanneer ik aan het eind van de dag constateer dat de kinderen een fijne dag hebben gehad.'

Christel woont in Hilversum, is veel op pad met familie en vrienden en loopt graag hard.

Sophy Roem

Sophy
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Sophy werkt sinds 2007 in de kinderopvang en vanaf die tijd ook op een babydreumesgroep.
Samen met Christel Resida is ze werkzaam bij De Spotlights, waar ze het enorm naar haar zin heeft. 'Er is een prettige sfeer tussen de leidsters en de kinderen, maar ook tussen de collega's onderling,' merkt ze op. 'Ik vind het belangrijk dat de kinderen het prettig en gezellig vinden in de Spotlights-groep, maar evenzeer dat de ouders met een fijn gevoel hun kinderen iedere ochtend bij ons achterlaten.'

Pamela Lam

Pamela Lam
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Vanaf 1997 is Pamela werkzaam bij Media Kinderopvang en heeft ze met verschillende groepen gewerkt. Zo werkte ze in de Villa met een baby-dreumes- en een peutergroep en sinds 2011 in de Studio met De Zappers, een peutergroep. 'Iedere leeftijd heeft iets leuks, steeds iets anders,' vertelt ze. 'Baby's hebben meer verzorging nodig, iets wat erg bij me past. Peuters zijn weer zelfstandiger, maar kunnen tegelijkertijd dingen van je leren .Het is heerlijk om de kinderen om me heen te hebben en te mogen zorgen voor iemands dierbaarste bezit.'

Haar eigen zoontje Jason gaat twee dagen per week naar de baby-dreumesgroep De Spotlights in de Studio. 'Ook al is hij nog heel klein, ik merk dat hij heel ontspannen is bij zijn leidsters, die heel goed voor hem en de andere kindjes zorgen.'

Pamela woont samen met haar vriend in Hilversum en heeft naast Jason twee pleegkinderen van vijf en acht jaar.
Ze gaat graag met het hele gezin op een actieve vakantie. Skiën en golfen zijn favoriet.

Annemiek Ruhe

Annemiek Ruhe
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Al zo'n dertig jaar is Annemiek werkzaam in de kinderopvang. Met een veelzijdige inslag: ze begon bij de baby-dreumes- en peutergroep van een Haarlems kinderdagverblijf, gevolgd door een baan bij een peuterspeelzaal.

Aansluitend werkte ze als gezinsverzorgster en gastouder om uiteindelijk terug te keren naar het kinderdagverblijf. 'Ik was benieuwd hoe het zou zijn om bij een klein bedrijf te werken en kwam zodoende in 2007 bij Media Kinderopvang terecht. Het grote voordeel van zo'n kleinschalig kinderdagverblijf vind ik de persoonlijke aandacht voor de kinderen en voor elkaar. We kennen ook de kindjes van de andere groepen en het onderlinge contact met de collega's is goed.'

Ze geniet van haar werk bij de Zappers-groep. 'Door steeds weer andere, nieuwe dingen te bedenken, blijft het leuk en uitdagend. En de groei van het kleine ukje van de babygroep naar kleuter blijft gewoon erg leuk om te mogen begeleiden. Ik hoop dan ook nog heel wat kleintjes te verwelkomen bij De Zappers en ze uit te zwaaien wanneer ze naar de basisschool gaan.'

Carolien Spelt

Carolien Spelt
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Carolien is sinds begin 2011 aan Media Kinderopvang verbonden als babydreumesleidster.
'Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is dat ik volop kan zorgen,' merkt ze op. 'Iedere dag gaat het erom of de kindjes alle zorg krijgen die ze nodig hebben en een fijne dag bij ons hebben. Daarnaast zorgen mijn collega's en ik ervoor dat de ouders hun kind met een gerust hart achter kunnen laten en goed contact met ons onderhouden.
Bij Media Kinderopvang is iedereen welkom en staan veiligheid en zorgzaamheid voorop.'

Chantal Hoolwerf

Chantal Hoolwerf
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Chantal is vanaf 2005 werkzaam bij Media Kinderopvang, waar ze de eerste jaren in de Villa bij een baby-dreumesgroep werkte. Aansluitend ging ze in de Studio aan de slag bij De Muzikantjes, een peutergroep. ' Het is voor mij echt een feest om te kunnen werken met kinderen,' vertelt ze. 'Ze geven me veel energie en het is prachtig om te zien hoeveel liefde je van die kleintjes terugkrijgt. Wat ik heel belangrijk vind, is dat de kinderen zich veilig voelen bij mij en het gevoel van thuiskomen hebben.'

Naast het werk is Chantal te vinden op het voetbalveld.
Ze vindt het heerlijk om een balletje te trappen.

Bianca van Dijk

Bianca van Dijk
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Bianca werkt vanaf 1992 bij Media Kinderopvang. Twintig jaar was ze werkzaam in de Villa en vanaf 2011 in de Studio. 'Doordat we iedere keer een andere groep kinderen hebben, blijft het werk voor mij een uitdaging. Als tweejarigen komen ze bij ons in de groep en ze nemen vervolgens als vierjarigen afscheid. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen zijn en zich ontspannen en bij ons thuis voelen.'

Ze benadrukt de verschillende projecten waar iedereen veel plezier aan beleeft. 'Knutselen is bijvoorbeeld een leuke activiteit, waarbij het eindproduct niet het belangrijkste is. Daarnaast doet ons team haar uiterste best om een goede en open band met de ouders te hebben, zodat alles bespreekbaar is.'

Bianca woont met haar vriend en twee zoons in Loosdrecht.
Ze vormen een actief gezin dat van schaatsen houdt.

Betsy van der Beemt

Betsy van der Beemt
Invalkracht Media Kinderopvang

Vanaf 2004 is Betsy met veel plezier werkzaam als invalkracht in de Villa en de Studio. 'Ik vind het heerlijk om met de kinderen, ouders en collega's contact te hebben,' merkt ze op. 'Daar leer ik veel van en het komt mijn ervaring goed van pas.
Als voormalig kleuterjuf beleef ik er veel plezier aan om met de kinderen te zingen en te spelen.'

Betsy is gehuwd, moeder van twee volwassen dochters en de trotse oma van een kleinzoon.
Ze houdt van (verre) reizen, lezen en knutselen.

Diane Uijttewaal

Diane Uijttewaal
Invalkracht Media Kinderopvang

Diane is twaalf jaar lang werkzaam geweest in de Villa en keerde na de geboorte van haar twee kinderen terug als invalkracht in de Studio. 'Aangezien de leidsters al lange tijd met elkaar werken en elkaar goed kennen, heerst er een fijne en gezellige sfeer in de beide kinderdagverblijven,' merkt ze op.

Hoewel ze vanuit Schalkwijk moet komen, ervaart ze het reizen als geen enkel probleem. 'Ik werk met ontzettend veel plezier met de kinderen en het leuke van de functie van invalkracht is dat je bij alle groepen werkt en daardoor alle kinderen en
ouders kent.'

'Ik streef ernaar dat de kinderen een fijne en afwisselende dag hebben en zing graag
met hen en lees veel voor. Ik merk dat de kinderen dit waarderen, wat me veel
voldoening geeft.'

Pauline Bosch

Pauline Bosch
Invalkracht Media Kinderopvang

In 2012 startte Pauline als stagiaire in de Villa. Twee jaar later rondde ze haar studie MBO Sociaal Pedagogisch Werk af. Sindsdien is ze werkzaam als invalkracht. ‘De collega’s zijn heel gezellig en geven de kinderen allemaal de liefde en aandacht die ze nodig hebben, waardoor ik het hier enorm naar mijn zin heb,’ vertelt ze. ‘Het fijne van een kleinschalige opvang is dat de collegialiteit groter is, hetgeen ook voor de kinderen voelbaar is.’

‘Iedere dag leren de kinderen weer nieuwe dingen van en met elkaar. Het is leuk om als leidster de kinderen dingen te leren door gezellig te knutselen aan de hand van verschillende thema’s naast het in de kring voorlezen en samen liedjes zingen. In de grote tuin naast de Studio kunnen ze in de zandbak spelen, fietsen en rondrennen.’

Pauline woont samen met haar vriend in Hilversum.

Cheyenne Horvath

Cheyenne Horvath
Invalkracht Media Kinderopvang

Het komt niet iedere dag voor dat een voormalige leerling terugkeert naar haar kinderdagopvang als medewerker. In 2013 studeerde Cheyenne af om als invalkracht bij een kinderdagverblijf in Huizen aan de slag te gaan. Enkele maanden later werd ze benaderd door Media Kinderopvang, waarna ze als vaste invalkracht is aangesteld.

‘Het leuke aan werken als invalkracht is dat ik af en toe bij de baby’s werkzaam ben en af en toe bij de peuters. Zo kan ik steeds verschillende activiteiten met de kinderen doen.’

Nienke Jansen

Nienke Jansen
Pedagogisch medewerker
Media Kinderopvang

Nienke heeft ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Utrecht. Tijdens haar studie heeft ze 3 jaar lang inval werk gedaan op een kinderdagverblijf. Na het studeren is ze de horeca ingerold, maar na een tijdje miste ze het werken met kinderen enorm. Sinds het voorjaar van 2017 is ze werkzaam op de Regisseurtjes. Van het werken met kinderen wordt ze elke dag weer blij. Ze vind het vooral fantastisch om juist de kinderen met een rugzakje handvatten te kunnen bieden om hun leventje iets makkelijker te maken. In haar vrije tijd kun je haar vinden op het volleybalveld of op een terrasje in de zon in het gezellige Utrecht.

Top

Op deze site worden zogeheten “cookies” geplaatst teneinde het gebruiksgemak van de website te vergroten. Lees meer